Pornind de la scopurile, nevoile și abilitățile participanților, am folosit diverse tehnici din dans-terapie, bazată pe formarea și pe experiența anterioară a facilitatoarelor în dans contemporan și tango. Atelierele au integrat tehnici multi-modale, participanții fiind invitați să se exprime prin intermediul mișcării, prin crearea de ritmuri sau dansuri, prin desen dar și prin cuvinte.
Esențial în aceste metode este faptul că oferă șansa de a pune în act, în aici-și-acum, potențialul creativ, vindecător, al oamenilor, care este adesea restricționat în viața cotidiană. Abordarea holistică minte-corp, și deci trecerea prin tehnici multi-modale, împreună cu alianța terapeutică și invitația lansată dintr-o zonă de respect profund față de capacitatea de auto-determinare a participanților – toate acestea contribuie la o eficacitate sporită a intervenției, prin construirea unui cadru sigur în care participanții pot trăi și aduce în concret părți neexplorate sau nevalorizate, cu efect vindecător, primind în același timp speranță, validare și conectare la ceilalți. Există, în acest sens, numeroase cercetări care atestă atât impactul terapeutic și educativ pozitiv pe care îl au abordarea minte-corp și lucrul în grup, într-un cadru sigur.
Participanții au beneficiat de câte 8 ședințe de dans terapie, de-a lungul a patru săptămâni, într-un ritm de două ori pe săptămână.
Am testat persoanele înscrise înainte și după intervenție cu o complexă baterie de teste medicale, cognitive, de auto percepție și de personalitate.
Desenul persoanei a demonstrat o mai bună integrare a imaginii de sine, așa cum arată sinteza de mai jos a scorurilor înainte (albastru) și după (roșu).

Progresele la testele cognitive MMSE și MOCA sunt mai rezervate, fie din pricina afectării cognitive reduse de la bun început, fie din pricina faptului că durata scurtă a intervenției nu a permis observarea unor rezultate la acest nivel.
Performanțele la testul Figura Complexă Rey sunt însă interesante, indicând o îmbunătățire la nivelul orientării vizuo-spațiale și al funcției executive.